ŽHAVÉ TIPY

Gastro zážitek v centru města? Proč ne!
Přijďte si užít 3. ročník novojičínského Food festivalu, který se bude konat v sobotu 18. května 2024 přímo na Masarykově náměstí v Novém Jičíně. Těšit se můžete na mix chutí z domácí i světové kuchyně. Nabídka bude široká od hmyzu, přes street food, po zážitkovou gastronomii. Od známých šéfkuchařů se dozvíte leccos o vaření i přípravě jídel. Chybět nebude vaření na pódiu s přenosem na LED stěnu, škola vaření pro dospělé a tématický hrací koutek s workshopy pro děti. Celodenní doprovodný program zajistí dvě pohodové kapely a nově se můžete zapojit do soutěže o NEJ domácí štrúdl.



V minulých ročnících jsme měli možnost ochutnat speciality: 

Markéty Hrubešové – nejen úžasně moderuje, ale také skvěle vaří.

Ondřeje Slaniny – známého z TV pořadu Kluci v akci, nebo svých restaurací.

Davida Valíčka – rád předává zkušenosti a ukazuje chutě, které poznal na svých cestách.

Radima Svačiny – šéfkuchaře čtyřhvězdičkového horského hotelu se svou vášní k vaření.

Kdo bude vařit letos? Podívejte se do programu níže.

Moderátorka dne: Markéta Hrubešová

10:00Oficiální zahájení festivalu
CM Slanina – koncert
10:35LIVE cooking show s Markétou Hrubešovou
CM Slanina – koncert
11:45Představení prodejců
12:00LIVE cooking show se šéfkuchařem Janem Nedomou
12:30Škola vaření se šéfkuchařem Ondřejem Molinou
13:15LIVE cooking show se šéfkuchařem Marianem Kopčilem z vegetariánské restaurace DOBRÁ ČOČKA
13:45Představení prodejců
CM Slanina – koncert
14:30LIVE cooking show s Markétou Hrubešovou
CM Slanina – koncert
15:45LIVE cooking show s Jiřím Jarošem z Yes Crepes
16:05Škola vaření se šéfkuchařem Ondřejem Molinou
16:50Vyhlášení soutěže „O nej štrúdl“, Škoda Karoq na víkend od společnosti Autoklever
17:00Příběh kávy se zakladatelem Dobré Čočky Václavem Podstavkem, pražičem kávy LAUDON CAFÉ
17:15Workshopy
18:00Ruky na Dudy – koncert

 

Markéta Hrubešová – nejen úžasně moderuje, ale také skvěle vaří.

 

 

 

 

 

 

 


Jsem Ondřej Molina, šéfkuchař s bohatými zkušenostmi a vášní pro gastronomii. Procestoval jsem kus světa a měl tu čest pracovat v několika prestižních michelinských restauracích, včetně těch v Londýně a Kodani, Nového Zélandu nebo Faerských ostrovů, kde jsem se zdokonalil ve svém řemesle a objevil nové inspirace pro svou kuchyni.

Mým cílem je přinášet radost a inspiraci lidem prostřednictvím vaření. Jsem známý svojí tvorbou videoreceptů na sociálních sítích, kde se snažím představit jednoduché recepty s důrazem na udržitelnost a kvalitu surovin. Moje videa mají za cíl ukázat, že vaření může být zábavné, kreativní a dostupné pro každého.


Šéfkuchař Jan Nedoma: V současné době opět bydlí v malebném rodném Příboře na Novojičínsku. Již od mala pro něj bylo vaření nejen vášní, ale i prostředkem, jak vyjádřit své umění. Odtud jeho oblíbený slogan – Jídlo uměním. Postupem času si prošel mnoha stážemi, jako například podnik Entree v Olomouci či Essens v Hlohovci. Největší zkušenosti však nabral v pražských podnicích Radka Kašpárka – michelinskou hvězdou oceněném Fieldu a novém podniku 420 restaurant, kde byl už při jeho počátcích.
Honza ve volném čase rád maluje akvarely i akrylem, čte a navštěvuje zajímavé gastro podniky.
Momentálně pracuje jako šéfkuchař na volné noze, zabývající se soukromými i veřejnými degustacemi.


 

Restaurace Dobrá čočka je místem, kde Vám připraví šéfkuchař Marian Kopčil výborné vegetariánské a veganské menu z čerstvých a lokálních surovin. Příjemné prostředí a milá obsluha je samozřejmostí.
Součástí je také prodejna zdravé výživy, která poskytuje široký sortiment zdraví prospěšných a kvalitních produktů. Přednost dáváme místním farmářům, a zemědělcům.
Naší filozofií je ukázat nekonečné možnosti, bohatství a rozmanitost rostlinné stravy.

Soutěž o NEJ sladký štrúdl!

  • Přihlaste se do 10. května 2024 přes uvedený formulář.
  • Zaregistrovat může pouze 1 štrúdl na osobu o délce minimálně 20 cm.
  • Do soutěže se mohou přihlásit všichni, bez rozdílu věku.
  • Nejlepší štrúdl vybere porota v den konání Food festivalu a odmění výherce přímo na místě.
  • Vyhrajte a Škoda Karoq od partnera soutěže Autoklever může být na víkend jen vaše.

Odevzdání štrúdlu

Upečený štrúdl přineste 18. května 2024 v čase 10:00 – 10:30 hodin do označeného stanu vedle pódia.
Štrúdl zabalte a odevzdejte na papírovém tácku či v krabici.

 

Lenka Domitrová
tel. 733 165 448
email: domitrova@mksnj.cz
Monika Stárková
tel. 605 030 033
email: starkova@mksnj.cz

 


Městské kulturní středisko Nový Jičín, příspěvková organizace
Masarykovo náměstí 20
741 01 Nový Jičín

IČ: 47998261
DIČ: CZ47998261

Fotogalerie