Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet – akustický jazz (Jazz klub)

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet – akustický jazz (Jazz klub)

koupit lístek
Sdílet
Zpět na program
26 | 04 | 2024
| 20:00
02:00

Společný projekt švédského kytaristy Alfa Carlssona a českého trumpetisty Jiřího Kotači. Tyto dva oceňované muzikanty spojilo studium v nizozemském Rotterdamu. V jejich hudbě se mísí vlivy lyrické skandinávské hudby a moderního jazzu se špetkou R’n’B, hip hopu a rocku. To vše podbarveno živou elektronikou vytváří unikátní zvukovou kombinaci. Kapela klade důraz na zvukovou pestrost, silné melodie a pracuje s propojováním odlišných hudebních tradic a kořenů jejích jednotlivých členů. Kapelnické duo doplnili nejžádanější slovenští jazzmani mladé generace – Peter Korman na kontrabas/baskytaru a Kristián Kuruc na bicí nástroje.
Samotní kapelnící patří mezi oceňované hudebníky mladé generace ve svých zemích. Alf Carlsson komponoval hudbu pro Nobelovu cenu míru a Jiří Kotača je nominovaným umělcem na Cenu Anděl a držitelem ceny Česká jazzová sklizeň 2020.
Kapela odehrála desítky koncertů na jazzových festivalech a v klubech ve Švédsku, Bulharsku, Rakousku, Itálii, Německu, Slovensku a České republice. Na jaře tohoto roku bude vydávat své druhé album Our Stories, se kterým následně vyráží na tour do několika zemí.
Alf Carlsson – kytara
Jiří Kotača – trumpeta/křídlovka
Peter Korman – kontrabas/baskytara
Kristián Kuruc – bicí nástroje
https://www.facebook.com/alfcarlssonjirikotaca