Válka policajtů

Válka policajtů

Termíny promítání

25 | 02 | 2024
| 20:00
02:30
Původní název: Vojna policajtov
Režie: Rudolf Biermann
Hrají: Alexander Bárta, Juraj Loj, Róbert Jakab, Patrik Vrbovský, Jakub Štáfek, Marián Mitaš, Jakub Rybárik, Ady Hajdu, Petra Dubayová, Bronislava Kováčiková
Scénář: Arpád Soltész
Kamera: Martin Štrba
Hudba: Vladimír Martinka
Žánr: Akce, Thriller
Země původu: Slovensko
Premiéra: 22 | 02 | 2024

Válka policajtů je nový politický akční thriller z pera úspěšného novináře a spisovatele Arpáda Soltésze. Jeho kniha Sviňa rezonovala již před čtyřmi lety a to nejen na knižním trhu. Její stejnojmenné filmové zpracování totiž do slovenských kinosálů přitáhlo skoro 400 tisíc diváků.

Děj nového příběhu Válka policajtů se odehrává v košickém podsvětí 90. let během vlády Vladimíra Mečiara. Diváci budou tedy mít opět příležitost nahlédnout do reality tehdejšího života, o které možná ani netušili nebo raději tušit nechtěli. Tento nový snímek natočil jako svou samostatnou režijní prvotinu Rudolf Biermann, jeden z vůbec nejzkušenějších slovenských filmařů, který má jako producent na kontě desítky filmů. Zmiňovanou Sviňu ještě spolurežíroval s Mariannou Čengel Solčanskou, do Války policajtů se už pustil sám. Do hlavní postavy otrlého policejního vyšetřovatele si vybral Alexandra Bártu. Jeho kapitán Miki Mika se zručně pohybuje na hraně zákona v divokém prostředí východoslovenského podsvětí, kde v křehké symbióze a kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS) žijí lokální mafiánské gangy, podnikatelé a místní policie. A ta je štědře odměňována za přivírání očí před zločiny.


Sdílet: