14 | 02 | 2024
| 19:00
02:00
Původní název: Citlivý člověk
Režie: Tomáš Klein
Hrají: David Prachař, Jaroslav Cuhra, Tatiana Dyková Vilhelmová, Jiří Schmitzer, Vladimír Javorský, Jiří Lábus
Žánr: Drama, Road Movie
Země původu: Česká republika
Premiéra: 12 | 10 | 2023

Slavnostní zahájení nového filmového klubu v Galerce.

O večeru:
Přijďte s nově vznikajícím filmovým klubem Klobouk dolů prožít poutavý večer a připojte se k nám na projekci snímku Citlivý člověk, inspirovaného knihou Jáchyma Topola, držitele Státní ceny za literaturu. Tento film získal několik nominací na Českého lva. Projekce filmu bude spojena s besedou s režisérem Tomášem Kleinem.

Událost se uskuteční v prostoru Klubu Galerka. Ten se nachází přímo pod barem, kde si můžete pořídit občerstvení a po projekci také posedět s ostatními diváky. Připraveno je také slavnostní pohoštění.
Pravidelné promítání méně známých filmů se bude konat vždy jednou za měsíc. Před a po filmu si můžete zakoupit průkazy Asociace českých filmových klubů za 80 Kč, a díky nim vás čekají lákavé slevy na akce pořádané nejen námi, ale i ostatními filmovými kluby pod hlavičkou AČFK.
Program klubu budete moci sledovat na webu: filmovyklub.mksnj.cz

O filmu:
Filmařsky neobvyklá a originální road movie vznikla na základě knihy Citlivý člověk básníka a prozaika Jáchyma Topola. Jeho hrdinové putují tam a zase zpět dystopickou krajinou, ve které iluzi všudypřítomného komfortu a bezpečí nahrazují dobrodružství a nejistota. Komická a zároveň brutální pouť nás zavede do bláznivého světa, ve kterém má každá zdánlivě bezvýchodná situace skulinu, kterou je možné proklouznout a nalézt tak opět naději a šanci na lepší budoucnost.

Po dlouhém putování Evropou se domů vrací kočovný herec Táta Mour se svou ženou Mámou a syny, jedenáctiletým Eliášem a teprve ročním Bratříčkem. Chtějí se konečně usadit a vést normální život. Doma však na ně nic a nikdo nečeká. Přivítá je jen samozvaná domobrana, která nahradila policii. Jsou vyštváni na útěk, který se mění v putování magickou a krutou krajinou, kterou obývají neškodní podivíni, ale i nebezpečné lidské smečky. Jejich cesta se protíná s lidskými osudy, které rozkrývají vzájemné vztahy mezi členy prchající rodiny. Táta, který si jindy neví rady s vlastním životem, musí začít o své děti a rodinu bojovat. A také nechat syna Eliáše stát se dospělým, možná dospělejším, než je on sám.


Sdílet: