1. 3. – 29. 3. Městská knihovna, oddělení pro dospělé

Burza knih – jarní burza knih. Knihovna nabízí odprodej vyřazených starších knih ze svého fondu. Jedná se o knihy starší a použité nebo multiplikáty. Cena knihy 20 Kč. Burza probíhá v provozních hodinách určených veřejnosti.

 

 

1. 3. – 29. 3. Městská knihovna, Galerie knihovny

Výstava Pouť Jana Amose Komenského životem, Moravou, Čechami a Evropou

(1592-1670). Chronologický přehled významných dat a děl Jana Amose Komenského. Doplněno dostupným ilustračním aparátem, akvarely J. E. Wocela a díly J. A. Komenského.

Výstava je k vidění v provozních hodinách určených veřejnosti.

 

1. 3. – 26. 4. Městská knihovna, galerie Na schodech

Výstava Naším pohledem – práce žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy v Novém Jičíně. Výstava je k vidění v provozních hodinách určených veřejnosti.

 

 

7. 3. (po) Městská knihovna, 17:00 hodin, T-klub

Liščí proroctví: za hranicemi lesa – beseda a autorské čtení s Adélou Jedlitschovou. Setkání s autorkou knihy, jejíž příběh vás zavede do tajemného fantasy světa, který se nachází za hranicemi lesa a je plný magických stvoření. Adéla Jedlitschková pochází z Nového Jičína, nyní studuje psychologii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

Vstupné 20/40 Kč – kapacita míst je omezena, možnost rezervace na https://ticketware.eu/p/dojJ nebo na tel. 556 709 840

 

 

14. 3. – 18. 3. (po-pá) Městská knihovna, 17:00 hodin, oddělení pro děti

Podvečerní čtení pro děti. Předčítání z nových knih. Seznámení s novými tituly nakladatelství Albatros, Běžíliška, Host, Labyrint, Meander, Paseka. Vstup na předčítání z knih je bez rezervace a zdarma.

 

 

15. 3. (út) Městská knihovna, 18:00 hodin, oddělení pro dospělé

Cestopisná přednáška Česká Kanada. Putování nezaměnitelnou pohádkovou příhraniční krajinou mezi městy Slavonice, Nová Bystřice a Kunžak. Zachovalá příroda s mnoha romantickými rybníky s písčitými plážemi, ale i hlubokými lesy a kulturními památkami.

Přednáší Petr Nazarov.

Vstupné 40/60 Kč – kapacita míst je omezena, možnost rezervace na https://ticketware.eu/p/dojP nebo na tel. 556 709 840