Upgrade

Upgrade

Termíny promítání

17 | 09 | 2018
| 20:00
01:40
Režie: Leigh Whannell
Hrají: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson, Benedict Hardie
Žánr: Sci-fi, Thriller
Země původu: Austrálie
Premiéra: 16 | 08 | 2018

Upgrade je drsné akční sci-fi o chlapovi, který se nechal nepatrně vylepšit, aby mohl znovu stát na vlastních nohou. Aby se mohl pomstít.

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní.
Greyovy pochmurné vyhlídky na zbytek života stráveném na invalidním vozíku totiž změní nabídka „technologického vylepšení“ v podobě experimentálního míšního čipu zvaného STEM. Díky tomuto UPGRADU ve svém těle dokáže Grey nejen znovu chodit, ale získává i další, dosud netušené „schopnosti“. Například schopnost vystopovat pachatele přepadení a definitivně (nehezky) je vyřídit. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne! Na vzniku filmu se produkčně podíleli autoři snímků Uteč, Všechno nejhorší a Očista. Jeho režisér, Leigh Whannell, před Upgradem natočil třetí díl hororové série Insidious a napsal scénáře k sérii SAW.