Toman

Toman

Termíny promítání

05 | 10 | 2018
| 20:00
02:25
Původní název: Toman
Režie: Ondřej Trojan
Hrají: Jiří Macháček, Kateřina Winterová, Kristýna Boková, Stanislav Majer, Marek Taclík, Roman Luknár, Lukáš Latinák, Marian Mitaš, Táňa Pauhofová, Lukáš Melník, Jaromír Dulava
Žánr: Drama
Země původu: Česká republika
Premiéra: 04 | 10 | 2018

Filmové drama režiséra a producenta Ondřeje Trojana o vzestupu a pádu na pozadí doby, která dodnes ovlivňuje naše životy.

Kšeftař v rudých barvách, šéf zahraniční rozvědky, spasitel stovek tisíců Židů, velký zákulisní hráč, muž mnoha jmen, jenž neměl svědomí a možná ani srdce. To všechno byl Zdeněk Toman, muž, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu. Toman byl také bezskrupulózní obchodník a kariérista s obrovskou mocí a zásadním úkolem. Sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby. A Toman peníze sehnat uměl. Pro sebe, pro rodinu i pro stranu. Neštítil se ničeho. Cena, kterou za svou kariéru zaplatil on i jeho blízcí, byla ale vysoká. Že jste o něm neslyšeli? Nevadí, díky snímku Ondřeje Trojana to můžete napravit!

Neuvěřitelný, ale pravdivý příběh rozporuplné osoby Zdeňka Tomana (Jiří Macháček) je dobovou rekonstrukci skutečných událostí opírající se o archivní materiály a očitá svědectví. Film režiséra a producenta Ondřeje Trojana (Želary, Občanský průkaz) odkrývá období tzv. třetí republiky, temné roky 1945–48, a příběh muže, o kterém se (raději) nikdy nemluvilo.


Sdílet: